НАЧАЛО
 
ЗА НАС ПРОДУКТИ УСЛУГИ КОНТАКТИ РЕФЕРЕНТНИ ОБЕКТИ НОВОСТИ
Вертикален кофраж

Манто

Кофражи >>

 

Вертикален кофраж Манто

Кофражът МАНТО на Хюнебек е изключително здрав рамков кофраж готов за употреба. Платната с височина 2,70 м, 3,30 м, както и  платната за надстрояване високи 1,20 м могат да бъдат доставени с ширини от 0,30 м до 1,20 м в растер от 15 см. Произвеждат се и икономични едроплощни платна с ширина 2,40 м и кофражна площ 6,48 м2 , респективно 7,92 м2.         

Всички Манто-платна са обрамчени с 14см широк, стоманен профил, предвиден да издържа на големи натоварвания. Той е създаден със специално профилиране от вътрешната страна, предназначено за поставяне на  патентованите от МАНТО свързващи елементи. Вертикалните профили са снабдени с анкерни отвори. На долния рамков профил има специален "кант за повдигане", който дава възмоност за ръчно наместване на поставеното с кран платно с помощта на метален прът. 

Осем или десет /в зависимост от височината на платното/ еднакви напречни стоманени профила укрепват 18 мм дебелия хидрофобен шперплат. Те спомагат за използването на множество различни възможности за връзки.

Стоманените рамки на Манто-платната са изцяло горещо поцинковани. Формата на платната дава възможност за комбинирането им  и поставяне по  желание в стоящо или легнало положение. Ширината от 14см на стоманения профил гарантира висока товароносимост (80 kN/m2), така че при едноетажен кофраж с височина 2,70 м и 3,30 м, налягането на бетона и скоростта на бетониране не се взимат под внимание.

Дебелият 18 мм многослоен хидрофобен шперплат има покритие от фенолова смола 350 гр/м2. Това осигурява дълъг живот и многократна употреба на шперплата. Опората от осем стоманени профила (при високите 2,70 м платна) дава възможност да се предотвратят огъванията и да се постигне напълно равна повърхност на бетона.

Насочващите скоби за свързване на платната имат двойно предназначение. Чрез тях с едно действие се постига плътно затваряне на фугите между платната, както и идеалното им подравняване. Те дават възможност за преместване на едроплощни кофражни елементи без да се налага допълнително използване на укрепващи профили. Скобите могат да се обслужват както със специален Манто-зъбчат ключ, така и с чук.

Основните критерии, на които трябва да отговаря системения кофраж са качество, здравина и многофункционалност. Кофражът МАНТО отговаря на тези основни изисквания и поради това е една от най-използваните кофражни системи в индустрията и жилищното строителство.

 

 
кофраж за стени
вертикален кофраж
кофраж за стени
Вертикален кофраж